Julpynt

Har julpyntat här hemma nu, Tagit fram alla adventsljusstakar,julgardiner och tomatar så nu är det redigt jul mysigt här hemma och för en gång skull så tycker jaa faktiskt att det kan komma lite snö snart. Ska även denna vecka tror jag baka lussebullar det har jag inte hunnit ännu.

Jag har avslutat én veckas jobb på min praktik på avdelning 5. Huvudet känns fortförande lite tungt efter all information manfått och har lite svårt att komma in i rutinerna, Allt verkar jätte bra där men det är så mycket nytt som man ska lära sig men det får ju ta sin tid. Har i alla fall tagit tempratur och saturations prover men än så länge så har det inte funnits någon att ta ven prov på men det kanske kommer.

Min handledare är jätte bra men tyvärr så är både hon och jag väldigt lika när man ska utföra ett arbete så gör hon det i tystnad och absolut inget fel på det för det gör ju jag med när jag ska göra något allt går ju på rutin då men lite mer info vore bra men verkligen inget fel på henne.

Har även suttit och gjort iordning för julplasneringen vi ska ju ha så att alla som kommer tar med sig lite var så har suttit och skrivit listeor på vem som ska göra vad och vem som handlar vad så att inte jag och älsklingen behöver stå för allt bara för att vi ska vara här hemma.

I morgon är jag ledig från min praktik så då funderasr jag på om man skulle ta sig en sväng på stan och se om det finns några byxor att inhandla och även kolla efter lite julklappar. Är redan klar med en klapp sedan har jag bara resten kvar och den svåraste att köpa till är verkligen älsklingen han vill bara ha massa dyra saker som inte jag har råd med så måste fundera ut något bra har väl lite funderingar men vet inte ännu.
Se om kanske min plutt vill följa med mig ner på stan imorgon kan bli skönt med en promenad ner på stan och gå och titta lite, Vet inte om han känner för det men vi får väl se yhur han reargerar på mitt förslag.

Nu är iallafall allt i skolan klart har skrivit klart alla uppgifter ska bara skicka in dom men känns super att inte ha dom hängande över sig. Nu kan man bara inrikta sig på praktiken och njuta över att man kan ta hand om sig själv när man kommer hem och inte behöva sätta sig med arbeten varje gång.

//Sandra

Intryck ehh ja det kan man säga

Idag kl 12.30 skulle jag infinna mig på min praktik första dagen och nervositeten bara rusade, Det är verkligen inte bra att börja första dagen på en praktik med en kvällstur för då hinner man verkligen stressa upp sig så himla mycket. Gick upp runt 8 idag på morgonen sen var det bara att sitta och vänta på tiden skulle gå.
Men kom till praktiken i god tid för att jag skulle hitta och sedan hitta någon som kunde hjälpa mig att hitta lite kläder. Sedan var det bara att sitta i väntrummet och vänta in min handledare. Hon var mycket trevlig.

Men första dagarna är ju alltid så intensiva så man vet ju varken ut eller in...Dom vissade mig runt var allt fanns men det kommer man ju inte ihåg så det får man väl lära sig med tiden.
Viste ju inte vad jag skulle vänta mig av att vara på avdelning 5 vad dom sysslade med och vilka rutiner dom hade men som sagt jag fick ju en trevlig handledare så det kommer nog faktiskt att funka även fast jag är väldigt tveksam till om jag kommer vilja jobba på ett sjukhus sedan efter min utbildning mycket för att jag så enormt mycket fobi för just sjukhuset och jag vet inte varför jag har den fobin har ju aldrig varit med om något som skulle ha utlöst det men det bara är så gillar det bara inte.

När jag kom hem från praktiken så mötes jag av ett väldigt välstädat hem och nybryggt kaffe som älsklingen hade fixat åt mig han är bra söt han=)

I helgen så är det första advent och det ser jag verkligen fram emot jag ska jobba men får fira på söndagkvällen på torsdag eller fredag blir det att göra adventsfint här hemma.

Nä nu blir det nog att glo lite på tv imorgon måste jag ta tag i skol uppgifter så att jag kan skicka in dom känner att jag inte vill ha dom hängande i nacken längre så vi får fixa dom imorgon med hjälp av älsklingen som brukar vara till bra hjälp när det gäller endel saker.

Ha det super duper
//Sandra

hej hopp

Har lite tråkigt just nu, hela dagen har gått åt till att städa, tvätta sätta upp hyllor och tv och såklart lagat mat. Men nu när allt är klart så blir man genast rastlös. Att masn aldrig bara kan sitta och njuta av att allt är klart av sina måsten som man haft under dagen. Nej när det väl är klart då är man på topp så då vill man bara fortsätta med att göra något.

Var igår på el giganten och köpte oss en tv som vi ska ha i sovrummet. Skönt att äntligen kunna se på vad som helst utan att den andre tycker det är tråkigt nu slipper vi slås om vilket program vi ska se nu kan man vara i sovrummet oxå.

Sittwer nu här med en kopp kaffe och älsklingen håller på att koppla sladdar. Får se vad han känner för att göra om det händer något kul

Ha det bra
//Sandra

Tur är inte riktigt med oss

Nej turen har väl inte gått hundra prcentidigt uppåt...har idag varit på Bejers som köpt en toalettstol för att våran toa började läcka för 1 vecka sedan, Inte det man har räknat med att lägga pengarna på när man köper en lägenhet men det vet man ju innan när man köper en bostadsrätt att om det går sönder något så får man betala det själv.
Men jag ser det så att byter vi toaletten nu så är den ju bytt och så höjer man ju värdet på lägenheten också desto mer man gör iordning den.
Det är ju just det som jag gillar med bostadsrätt att man verkligen kan göra den till sin egna men behöver inte funder utan göra precis vad man vill.

har inte gjort så mycket mer idag försökte sätta mig med nutritions arbetet idag men blev helt knäpp på det, Verkar så lätt när någon berättar om det men sedan när man ska göra uppgiften så låser det sig, Hur ska jag veta hur man räknar ut energibehov, näringsbehov och vätskebehov?
Ska kolla runt lite mer imorgon på nätet för att se om jag hittar något.

I Tisdags var det sista gången för denna termin som jag träffar Martina hon har ju sin praktik nu och när hon kommer tillbaska till skolan så börjar jag min praktik i stället. Så tyvärr blir det inte längre några kaffe pauser med henne.
Men nästa termin då kommer jag tillbaka och då ska jag jävlas med dig :)

Då var man här igen

Har som vanligt inte hänt så mycket för mig sedan jag skrev.
Just nu sitter jag och spelar lite dator spel och bara slappar, Förstår inte varför jag aldrig blir trött för kan sitta uppe hur länge som helst känns det som. Har hört att andra brukar säga att deras ögon åker ihopp efter en stund framför datorn men inte mina är klar vaken fortförande men får väl gå och sätta mig framför tvin snart så kanske man blir trött.

Fars dag har också susat förbi, Tyvärr så fick inte min pappa något han jobbade hela dagen. men vi var iaf borta hos Jens mamma och pappa han fick inte heller något men vi åkte iaf bort och var kaffe sälskap till dom.

Jag ska ju inte säga att jag är något fan av Mors och fars dag tycker att det är en ganska larvig grej dom har kommit på.
Inte för att jag inte tycker om mamma och pappa men mer för att det har blivit så stor grej utav det hela, butikerna gillar ju dessa dagar för då tjänar ju dom massa pengar eftersom alla går och köper blommor eller något likande.
Nej jag har sagt det att jag kan lika gärna ge föräldrarna något när jag känner för det, inte för att alla andra ger saker på en speciell dag.
Fast det är ju bara min åsikt.
Tycker ju också att jul har blivit allt annat än att sitta med släkten och ha trevligt som det var för. (oj vad gammal jag lätt) men då var inte julklapparna det viktigaste. Nu är de det ända folk pratar om vad och hur mycket man ska köpa till varandra.
Och allt ska ju slå det som var julen innan, köpte man något för 300 då så känns det som att man måste köpa för minst 400 det här året istället. Även fast det ska vara tanken som räknas och det ska ju inte vara summan som spelar roll, Behövde någon en tv förra året tex så ska man ju inte känna sig dum för att man det här året bara går och köper ett par sockar om nu någon behöver det :)

Så ser ju jag på saken men ingen behöver hålla med mig.

Har även hunnit med att ha lite släkt träff i helgen det var mycket trevligt måste jag säga.
Sedan så har jag och älsklingen bestämmt att denna jul ska vi vara VUXNA så vi ska fira jul här hemma hos oss så då får dom som vill komma och fira med oss.
Tror att vi blir mellan ca 8-10 stycken personer till maten. Blir ju kanske två till beroende på vad min bror ska göra om han ska vara i Nyköping eller komma hitt och fira med oss. Det är iaf fler folk än vad jag är van vid,  förra jularna när jag inte var tillsammans med Jens så var det mamma, mormor och morfar och jag som firade mesta delen av julafton. För min kära far jobbade och lika så blir det den här julen men på förmiddagen fram till 15 jobbar min pappa sedan vid 15 går jens pappa på och jobbar istället så det blir att passa in jul maten någo gång när båda kan vara med men ska bli redigt kul och jag längtar så nu har jag bestämt att det blir en julgran i våret hem fast inte redig utan plast men det går lika bra.

Ha det super nu
Puss

oj då!!!

Kom just på att det kanske är dags för mig att krypa ner i sängen och sova lite, Jag ska ju faktiskt till skolan imorgon det hade jag förträngt för ditt vill jag ju inte och jag har ju varit ledig så länge...Eller ledig har jag väl inte varit i ordets rätta bemärkelse har ju massa uppgifter att skriva som jag hållit på med. Men jag har ju inte behövt gå upp till skolan iaf. Och inte känns det så kul heller att vsitta på föreläsning med bara distansarna i klassen, resten av det rediga klassen är ju ute på APU men vi distansare ska ut vecka 47 istället för det var så många på samma gång om alla skulle gå ut samtidigt men föreläsningarna brukar ju under lättas med massa kaffe innan dom börjar och massa skratt på föreläsningen tillsammans med Martina men nu får jag klara mig utan henne. Känns som att det kommer bli en tråkig tyst föreläsning eftersom jag vet att dom flesta inte säger så mycket men men det får helltb enkelt gå.

Ska nog borsta tänderna nu och krypa ner till hjärtat som redan ligger och sover


Vinter tid är här nu

Nu har verkligen vintern kommit till småland öch västervik, Det gillar jag inte redigt blir så kaallt och tråkigt. Och så är det mörkt hels tiden nu man blir lite less på allt mörker men jag älskar ju ljus så jag ska väl inte klagga. Med tända ljus så blir allt så mycket myssigare.
Har väl inte hänt då himla mycket intressant sedan jag skrev här sist men kände för att ändå skriva några rader så att ni vet att jag lever.
Mesta delen av tiden har självklart gått åt till att styra här hemma,
Hasr ju bland annat målalt om köket i en mycket trevligare färg än den blåa vi hade innan nu har vi beige eller cafe som den heter sedan har det ju blivit endel uppsättningar av tavlor och hyllor och lite annat smått och gott.
Har även hunnit med att skriva tre stycken arbeten som ska in till skolan dom är inte redigt klara än men kvar är det lite fin slippning.

Just nu sitter jag och väntar på att älsklingen ska bli klar i köket så jag kan få fixa lite mat idag bjuds det på hamburgare och pommes inte det lyxigaste men det är så himmla gott.'

Halloween har ju även sprungit förbi inte för att vi gjorde något speciellt den dagen som har med haloween att göra utan den dagen så målade vi men när den dagen varit så vet man att vintern är nära tycker jag.

Snart ska även jag ut på praktik då ska jag vara på avdelning 5 så hoppas att det blir kul men det tror jag nog äve fast jag är grymt nervös inte för att just ha praktiken utan för att jag är helt otroligt rädd för sjukhus udda fobi ja jag vet men tycker inte om det drar mig in i det längsta för att gå till sjukhuset om jag är sjuk.

På fredag blir det lite familjeträff med min familj och med älsklingens familj ska bli skoj blir både god mat och massa gott att dricka ska bli skönt att göra något annat än att bara vara här.

Ha det bra alla i det mörka vinter vädret, tänd massa ljus för det ska jag göra
//Sandra

RSS 2.0